فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 71 (زمستان 1401)

  • جلد چهارم
  • تاریخ انتشار: 1401/11/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • راضیه عمیدی*، حسن قلاوندی صفحات 1-17

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سرمایه های فکری بر عملکرد سازمانی (مطالعه موردی) دانشگاه تبریز بود. روش تحقیق مورد استفاده توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران گروه های آموزشی دانشگاه تبریز در سال تحصیلی 96-1395 بودند که از این جامعه، تعداد 215 مدیر به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سرمایه فکری بونتیس و عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیث استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون (به روش همزمان) انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین سرمایه فکری (سرمایه انسانی، ساختاری و رابطه ای) با عملکرد سازمانی در مدیران دانشگاه رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از سویی سرمایه های انسانی، رابطه ای و ساختاری به ترتیب قادر به پیش بینی عملکرد سازمانی در مدیران هستند. بنابراین توجه به نقش سرمایه فکری می تواند بر عملکرد سازمانی مدیران تاثیر گذار باشد.

    کلیدواژگان: عملکرد سازمانی، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای
  • فاطمه صراف*، محمدرضا روشنی گیلوائی صفحات 18-33
    عملکرد پایداری شرکت و مسیولیت اجتماعی شرکت نه تنها به دلیل افزایش آگاهی مصرف کنندگان، مقررات و راهبری شرکتی، بلکه همچنین به عنوان یک عامل برای بهبود عملکرد شرکت در بلندمدت، در طول دو دهه گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته و به مسیله مهمی در سطح جهان تبدیل شده است. سودهای پایدار قسمتی از سودهای موجود است که ماندگارند و ماندگاری آن ها ادامه می یابد. ماندگاری سودها را مربوط به کیفیت سودها دانسته و استدلال می کنند آن میزان تغییرات در اجزای فعلی سودها که به ارزش های آتی منتقل می شود، نشاندهنده کیفیت سودها است. همه سودهای حسابداری گزارش شده دایمی نیستند. عملکرد پایداری شرکت و تداوم سود بر ارتباط بین کیفیت سود و جریان نقد آتی رابطه معناداری وجود دارد؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1400 و با استفاده از اطلاعات 186 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد که نتایج آزمون نشان داد کیفیت سود رابطه معناداری با جریان نقد آتی دارد. همچنین عملکرد پایداری و تداوم سود بر رابطه بین کیفیت سود و جریان نقد آتی تاثیر معناداری دارند.
    کلیدواژگان: عملکرد پایداری، تداوم سود، کیفیت سود، جریان نقد اتی
  • دکتر امید فرهادتوسکی* صفحات 34-40

    حسابداری شاخص اصلی اقتصاد در بسیاری از کشورها محسوب می شود. بدون اتکا به حسابداری هیچ فعالیت اقتصادی امکان پذیر نخواهد بود. جامعه انتظارات متعددی از حسابداران دارند و سایر افراد باید به استاندارد خدمات ارایه شده توسط آنها اعتماد کنند. بنابراین، اطلاعات ارایه شده آنها باید واقعی، قابل اعتماد، صادقانه و بی طرفانه باشد. در سال های اخیر جامعه شاهد افزایش رسوایی های مالی مرتبط با تحریف ها و کلاهبرداری های مالی تعدادی از حسابداران و شرکت های بزرگ حسابداری بوده است. نارسایی در روش گزارش دهی و نظارت مدیریت به عنوان برخی از مشکلات اخلاقی عمده مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، این عصر مدرن و دنیای تجارت برای تداوم شفافیت و ارایه گزارش های مالی دقیق، به حرفه حسابداری نیاز دارد. از این رو حسابدارانی که مسیول تهیه گزارش های مالی صحیح، مختصر و به موقع هستند، باید بهترین استانداردهای پاسخگویی (مسیولیت) اخلاقی را رعایت کنند.

    کلیدواژگان: حسابداری، اخلاق در حسابداری، اصول اخلاق در حسابداری
  • داریوش فرهادی کشکولی، محسن احمدی* صفحات 41-52
    ارزش شرکت برای سهامداران، سرمایه گذاران، مدیران، اعتباردهندگان و سایر ذینفعان شرکت در ارزیابی آن ها از آینده شرکت و تاثیر آن در برآورد ریسک و بازدهی سرمایه گذاری و قیمت سهام اهمیت به سزایی دارد همچنین عملکرد یک مدیر فرا اطمینانی از جهات مختلفی قابل بررسی است زیرا این ویژگی رفتاری مدیر بر بسیاری از تصمیمات و سیاست های وی اثر گذار است. یکی از ویژگی های اصلی این مدیران این است که اغلب به دلیل تحسین اغراق آمیز خود، اهداف غیر واقعی و دست نیافتنی را حفظ می کنند. تلاش برای دستیابی به این اهداف آنها را به مشارکت سوق می دهد به همین دلیل، در نظر گرفته می شوند که مدیران بیش اطمینان تاثیر زیادی بر نتایج شرکت دارند. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا بیش اطمینانی مدیران بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1400 و با استفاده از اطلاعات 186 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون فرضیه تحقیق، مشاهده گردید که بیش اطمینانی مدیران بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهرانتاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: ارزش شرکت، بیش اطمینانی مدیران، ویژگی فردی
  • مجتبی کریمی، غزاله سیفی* صفحات 53-65
    هزینه های اجتماعی و اقتصادی سنگینی که شرکت های ورشکسته به سهامداران خود تحمیل می کنند موجب انگیزش محققان در ارایه مطالعات متعددی برای توجه به ورشکستگی شده است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرکز مالکیت بر رابطه حق الزحمه غیرعادی حسابرس و ریسک ورشکستگی است. پژوهش انجام شده ازنظر نوع هدف، جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش ازنظر ماهیت و محتوایی علت و معلولی هست. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته و برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 150 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 9 ساله بین سال های 1392 تا 1400 مورد تحقیق قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد بین حق الزحمه غیرعادی حسابرس و ریسک ورشکستگی، رابطه ای معکوس وجود دارد؛ اما این رابطه معنی دار نیست؛ همچنین تمرکز مالکیت بر رابطه بین حق الزحمه غیرعادی حسابرس و ریسک ورشکستگی، تاثیرگذار است و موجب تقویت این رابطه معکوس می شود.
    کلیدواژگان: تمرکز مالکیت، حق الزحمه غیرعادی حسابرس، ریسک ورشکستگی
  • هادی امینی، حمیده آهنگ* صفحات 66-79
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر جبران خدمات مدیرعامل بر لحن غیر عادی مدیران با تکیه بر نقش نوسانات بازده صنعت بوده است. قلمرو مکانی این تحقیق شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران فعال در صنایع مبتنی بر فناوری برتر و قلمرو زمانی سالهای بین 1393 تا 1399 بوده است. در این تحقیق، جبران خدمات مدیرعامل متغیرمستقل و لحن غیر عادی مدیران متغیر وابسته در نظر گرفته شد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد، چنانچه طبقه بندی انواع تحقیقات بر اساس ماهیت و روش را مدنظر قرار گیرد، روش تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی قرار داشته واز نظر روش نیز در دسته تحقیقات همبستگی محسوب می گردد. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، ازروش کتابخانه ای استفاده شد. در بخش داده های پژوهش از طریق جمع آوری داده های شرکت های نمونه با مراجعه به صورت های مالی، یادداشت های توضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار انجام پذیرفت. بر اساس روش حذف سیستماتیک تعداد 28 شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور توصیف و تلخیص داده های جمع آوری شده از آمارتوصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است. به منظور تحلیل داده ها ابتدا پیش آزمون های ناهمسانی واریانس، آزمون Fلیمر، آزمون هاسمن و آزمون جارک - برا و سپس از آزمون رگرسیون چند متغیره برای تایید و رد فرضیه های تحقیق(نرم افزار ایویوز) استفاده گردیده است. نتایج نشان داد جبران خدمات مدیرعامل بر لحن غیر عادی مدیران تاثیر گذار است؛به علاوه نوسانات بازده صنعت بر روابط بین جبران خدمات مدیرعامل و لحن غیر عادی مدیران تاثیر گذار است؛نتایج به دست آمده در این پژوهش با مستندات اشاره شده در چارچوب نظری تحقیق و ادبیات مالی مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: جبران خدمات مدیرعامل، لحن غیر عادی مدیران، نوسانات بازده صنعت
  • الهام منصوری نیا*، طوبی بادسار صفحات 80-94

    نوآوری به طور گسترده ای به عنوان یکی از مکانیسم های کلیدی برای شرکت ها برای حفظ و هدایت رشد کسب و کار در نظر گرفته می شود. مالیات نیز برای شرکتها یک بار مالی محسوب میشود اما در قانون مالیاتهای مستقیم همواره مشوقها و معافیتهایی برای عملکرد شرکتها در نظرگرفته می شود. هدف این تحقیق تبیین رابطه بین معافیتهای مالیاتی و نوآوری شرکت می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش علی همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در سال 1400 بوده است که از طریق نمونه گیری حذف سیستماتیک در مجموع 450 شرکت مورد مطالعه قرار گرفتند. برای اندازه گیری نوآوری شرکت از پرسشنامه استفاده شد که تعداد 450 پرسشنامه برای مدیران ارشد شرکت ارسال گردید و در نهایت 396 پرسشنامه دریافت و مورد تحلیل قرار گرفت. متغیر وابسته تحقیق نوآوری شرکت شامل نوآوری محصول و نوآوری پردازش و متغیر مستقل آن معافیتهای مالیاتی می باشد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از مدل رگرسیون تعمیم یافته استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین معافیتهای مالیاتی و نوآوری محصول رابطه معنی داری وجود ندارد اما بین معافیتهای مالیاتی و نوآوری پردازش رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بنابراین افزایش معافیتهای مالیاتی موجب ایجاد ایده ها و فرآیندهای جدید برای تولید محصول خواهد شد.

    کلیدواژگان: معافیت های مالیاتی، نوآوری شرکت، نوآوری محصول، نوآوری پردازش
  • رویا خاک نژاد خواجه*، سلیمان ایران زاده صفحات 95-103
    هدف این مقاله بررسی نقش تعدیل کنندگی رهبری خدمتگزار بر رابطه بین مدیریت منابع انسانی سبز و رفتارهای سبز می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی است. از نظر روش پژوهش، از روش پیمایشی استفاده شد. در بخش نظری به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز با توجه به موضوع پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. داده های میدانی پژوهش از طریق توزیع پرسش نامه بین فعالان صنعت کفش و چرم جمع آوری شد که با استفاده از جدول مورگان 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از پرسش-نامه، از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد رهبری خدمتگزار تاثیر مدیریت منابع انسانی سبز را بر رفتارهای طرفدار محیط زیست مرتبط با وظایف تعدیل نمی کند همچنین رهبری خدمتگزار تاثیر مدیریت منابع انسانی سبز را بر رفتارهای فعال حامی محیط زیست تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار، مدیریت منابع انسانی سبز، رفتارهای سبز
  • الهام منصوری نیا*، مهرداد جعفری صفحات 104-117
    عملکرد شرکتها از مهم ترین موضوع های مورد توجه سرمایه گذاران، اعتباردهندگان، مدیران و دولتهاست. فساد مالی بر عملکرد شرکتها تاثیر گذار است مدیران شرکتها می توانند با استفاده از مدیریت سود و یا فعالیتهای نوآورانه عملکرد شرکتها را مطلوب نشان دهند. هدف این تحقیق تبیین رابطه بین هزینه های تحقیق و توسعه و عملکرد مالی با تاکید بر نقش تعدیلگر فساد مالی می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش علی همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در بازه زمانی 5 ساله 1396 الی 1400 بوده است که از طریق نمونه گیری حذف سیستماتیک انتخاب شد و در مجموع 123 شرکت مورد مطالعه قرار گرفتند یافته های تحقیق نشان می دهد که بین هزینه های تحقیق و توسعه و عملکرد مالی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و بین فساد مالی و عملکرد مالی رابطه معنی داری وجود ندارد. همچنین فساد مالی رابطه هزینه تحقیق و توسعه و عملکرد مالی را تعدیل نمی نماید. بنابراین در شرکتهایی که وجوه نقد صرف فعالیتهای تحقیق و توسعه میشود عملکرد شرکت بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: هزینه های تحقیق وتوسعه، عملکرد مالی، فساد مالی
  • زهره حاجیها، زهره یوسفی راد* صفحات 118-132
    هدف

    سهم اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط رفتار بشر دوستانه شرکت ه ابا محتوای اطلاعاتی و ویژگی های هییت مدیره انجام شده است. قلمرو مکانی این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و قلمرو زمانی سالهای بین 1394 تا 1399 بوده است.

    روش

    تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد، چنانچه طبقه بندی انواع تحقیقات بر اساس ماهیت و روش را مدنظر قرار گیرد، روش تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت در زمره تحقیقات توصیفی قرار داشته واز نظر روش نیز در دسته تحقیقات همبستگی محسوب می گردد. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ای استفاده شد. در بخش داده های پژوهش از طریق جمع آوری داده های شرکت های نمونه با مراجعه به صورت های مالی، یادداشت های توضیحی و ماهنامه بورس اوراق بهادار انجام پذیرفت. بر اساس روش حذف سیستماتیک تعداد 120 شرکت به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. به منظور توصیف و تلخیص داده های جمع آوری شده از آمارتوصیفی و استنباطی بهره گرفته شده است. به منظور تحلیل داده ها ابتدا پیش آزمون های ناهمسانی واریانس، آزمون Fلیمر، آزمون هاسمن و آزمون جارک - برا و سپس از آزمون رگرسیون چند متغیره برای تایید و رد فرضیه های تحقیق (نرم افزار ایویوز) استفاده گردیده است.

    نتیجه گیری 

    نتایج نشان داد رفتار بشر دوستانه شرکتها بر بازده غیر عادی سهام تاثیر مثبت دارد؛ تنوع جنسیتی اعضای هییت مدیره و اندازه هییت مدیره بر رفتار بشر دوستانه شرکتها تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: رفتار بشر دوستانه شرکت ها، بازده غیرعادی سهام، جنسیت هیئت مدیره، اندازه هیئت مدیره
|
  • Razieh Amidi *, Hasan Ghalavandi Pages 1-17

    The aim of the current research was to investigate the effect of intellectual capital on the organizational performance (case study) of Tabriz University. The research method used was a descriptive correlation type. The statistical population of the current research was all the managers of the educational departments of Tabriz University in the academic year 2015-2016, and from this population, 215 managers were selected by multi-stage random sampling method and studied. Bontis's intellectual capital and Hersey's and Goldsmith's organizational performance questionnaires were used to collect data. Data analysis was done by Pearson correlation coefficient and regression analysis (simultaneous method). The results of the research showed that there is a positive and significant relationship between intellectual capital (human, structural and relational capital) and organizational performance in university managers. On the other hand, human, relational and structural capitals are respectively able to predict the organizational performance of managers. Therefore, paying attention to the role of intellectual capital can affect the organizational performance of managers.

    Keywords: organizational performance, Human capital, Structural Capital, relational capital
  • Fatemeh Sarraf *, Mohammad Reza Roshni Gilvai Pages 18-33
    Corporate sustainability performance and corporate social responsibility, not only due to increasing consumer awareness, regulations and corporate governance, but also as a factor for improving corporate performance in the long term, have been highly regarded during the past two decades and become an important issue at the level of The world has changed. Sustainable profits are part of existing profits that are permanent and their durability continues. Permanence of profits is related to the quality of profits and they argue that the amount of changes in the current components of profits that are transferred to future values ​​indicates the quality of profits. Not all reported accounting profits are permanent. Is there a significant relationship between the company's sustainability performance and profit continuity on the relationship between profit quality and future cash flow? The statistical population of companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 1390 and 1400 and using the information of 186 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested, and the results of the test showed that the quality of profit has a significant relationship with the future cash flow. Also, sustainability performance and profit continuity have a significant effect on the relationship between profit quality and future cash flow.
    Keywords: Sustainability Performance, earnings continuity, Earnings Quality, future cash flow
  • Omid Farhad Touski * Pages 34-40

    Accounting is the main indicator of economy in many countries. Without relying on accounting, no economic activity will be possible. Society has many expectations from accountants and other people must trust the standard of service provided by them. Therefore, the information provided by them should be real, reliable, honest and unbiased. In recent years, the society has seen an increase in financial scandals related to the distortions and financial frauds of a number of accountants and large accounting companies. Inadequacies in reporting and management monitoring methods have been considered as some of the major ethical problems. Therefore, this modern age and business world requires the accounting profession to maintain transparency and provide accurate financial reports. Therefore, accountants who are responsible for preparing accurate, concise and timely financial reports must meet the best standards of ethical accountability (responsibility).

    Keywords: Accounting, Ethics in Accounting, Principles of Ethics in Accounting
  • Dariush Farhadi, Mohsen Ahmadi * Pages 41-52
    The value of the company is very important for the shareholders, investors, managers, creditors and other stakeholders of the company in their assessment of the future of the company and its impact on the estimation of risk and return on investment and stock price. Also, the performance of a super-trusted manager can be examined in many ways because this characteristic Manager's behavior affects many of his decisions and policies. One of the main characteristics of these managers is that they often maintain unrealistic and unattainable goals due to their exaggerated admiration. Striving to achieve these goals drives them to participate. For this reason, overconfident managers are considered to have a large impact on company results. Therefore, the purpose of this research is to investigate whether managers' overconfidence has an effect on the value of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 1390 and 1400 and using the information of 186 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the research hypothesis test, it was observed that overconfidence of managers has a significant effect on the value of companies admitted to the Tehran Stock Exchange.
    Keywords: company value, overconfidence of managers, individual characteristics
  • Mojtaba Karimi, Ghazaleh Saifi * Pages 53-65
    The many social and economic costs that bankrupt companies impose on their shareholders have motivated researchers to provide several studies to pay attention to bankruptcy. The purpose of this research is to investigate The effect of ownership concentration on the relationship between auditor's abnormal fee and bankruptcy risk. Research in terms of purpose is part of applied research and research method in terms of nature and content is cause and effect. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and panel analysis was used to analyze the hypotheses. The statistical population of the research was all the companies admitted to the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 150 companies were selected as the research sample in The 9-year period between 2013 and 2021 was investigated. The results of the research hypotheses test showed that There is an inverse relationship between auditor's abnormal fee and bankruptcy risk; But this relationship is not significant; Also, ownership concentration has an effect on the relationship between the auditor's abnormal fee and bankruptcy risk and strengthens this inverse relationship.
    Keywords: ownership concentration, Auditor's Abnormal Fee, Bankruptcy Risk
  • Hadi Amini, Hamideh Ahang * Pages 66-79
    The purpose of this research was to investigate the effect of CEO compensation on managers' unusual tone, relying on the role of industry efficiency fluctuations. The geographical area of this research was the companies accepted in the Tehran Stock Exchange active in industries based on superior technology and the time area was the years between 2013 and 2019. In this research, the compensation of the independent variable CEO and the unusual tone of the dependent variable managers were considered. The current research is in the category of applied research, if the classification of types of research based on nature and method is taken into consideration, the current research method is classified as descriptive research in terms of nature, and in terms of method, it is considered in the category of correlational research. In this research, library method was used to collect data and information. In the data section, the research was done by collecting the data of the sample companies by referring to the financial statements, explanatory notes and the stock exchange monthly. Based on the method of systematic elimination, 28 companies were selected as a statistical sample. In order to describe and summarize the collected data, descriptive and inferential statistics have been used. In order to analyze the data, first, pre-tests of heterogeneity of variance, Flimer test, Hausman test, and Jarek-Barra test were used, and then multivariate regression test was used to confirm and reject the research hypotheses (Eviuse software). The results showed that the compensation of the CEO has an effect on the abnormal tone of the managers; in addition, the fluctuations of the industry efficiency have an effect on the relationship between the compensation of the CEO and the abnormal tone of the managers; the results obtained in this research with the documents mentioned in the theoretical framework of the research And the financial literature matches.
    Keywords: CEO compensation, unusual tone of directors, fluctuations in industry returns
  • Elham Mansourinia *, Toba Badsar Pages 80-94

    Innovation is widely regarded as one of the key mechanisms for companies to sustain and drive business growth. Taxes are considered a financial burden for companies, but in the law of direct taxes, incentives and exemptions are always considered for the performance of companies. The purpose of this research is to explain the relationship between tax exemptions and company innovation. This research is applied in terms of purpose and correlational in terms of nature and causal method. The statistical population of the research was all the companies admitted to the stock exchange in 1400, and a total of 450 companies were studied through systematic elimination sampling. A questionnaire was used to measure the company's innovation, and 450 questionnaires were sent to the senior managers of the company, and finally 396 questionnaires were received and analyzed. The dependent variable of company innovation research includes product innovation and process innovation, and its independent variable is tax exemptions. A generalized regression model was used to test the research hypotheses. The research findings showed that there is no significant relationship between tax exemptions and product innovation, but there is a positive and significant relationship between tax exemptions and processing innovation. Therefore, increasing tax exemptions will create new ideas and processes for product production.

    Keywords: tax exemptions, company innovation, product innovation, process innovation
  • Roya Khaknejad Khaheh *, Soleyman Iranzadeh Pages 95-103
    The purpose of this article is to examine the moderating role of servant leadership on the relationship between green human resource management and green behaviors. This research is practical in terms of purpose. In terms of the research method, a survey method was used. In the theoretical part, in order to collect the required information according to the research subject, the library method was used. The field data of the research was collected by distributing questionnaires among shoe and leather industry activists, and 384 people were selected as a sample using Morgan's table. In this research, descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the data obtained from the questionnaire. The results of the research showed that servant leadership does not moderate the effect of green human resource management on pro-environmental behaviors related to tasks, and servant leadership moderates the effect of green human resource management on active pro-environmental behaviors.
    Keywords: Servant leadership, Green Human Resource Management, green behaviors
  • Elham Mansourinia *, Mehrdad Jafari Pages 104-117
    The performance of companies is one of the most important issues that investors, creditors, managers and governments pay attention to. Financial corruption affects the performance of companies. Company managers can use profit management or innovative activities to improve the performance of companies. The purpose of this research is to explain the relationship between research and development costs and financial performance, emphasizing the role of the moderator of financial corruption. This research is applied in terms of purpose and correlational in terms of nature and causal method. The statistical population of the research was all the companies admitted to the stock exchange in the period of 5 years from 1396 to 1400, which were selected through systematic exclusion sampling and a total of 123 companies were studied. The findings of the research show that between research and development costs and There is a positive and significant relationship between financial performance and there is no significant relationship between financial corruption and financial performance. Also, financial corruption does not moderate the relationship between research and development costs and financial performance. Therefore, in companies where cash is spent on research and development activities, the performance of the company improves.
    Keywords: Research, Development Costs, financial performance, Financial Corruption
  • Zohreh Hajiha, Zohreh Yousefirad * Pages 118-132

    Research

    objective

    The present study seeks to investigate corporate relationship humanitarian behavior with information content and the board of characteristics. The spatial scope of the study includes the firms listed on Tehran Stocks Exchange and its temporal scope is the period of 2015-2020.

    Methods

    The present study is applied research and would fall into descriptive studies in terms of nature if research categorization were to be considered based on nature and method. The study is also considered a correlation study in terms of method. Desk research was used to collect the data and information used in the present study. Data collection from the sample firms was carried out through referral to the financial statements, explanatory notes, and Stock Exchange Monthly. 120 firms were selected as the statistical sample based on systematic elimination. Descriptive and inferential statistics were used to describe and purify the collected data. The pretests of variance heterogeneity, the F-Limer test, the Hausman test, and the Jark-Bra test were first used to analyze the data, followed by multivariate regression to confirm or reject the research hypotheses (using the Eviews software).

    Conclusion

    Results indicated that corporate humanitarian behavior has a positive impact on abnormal stock returns, while the gender diversity of board members and board size affect corporate humanitarian behavior.

    Keywords: Corporate Humanitarian Behavior, Abnormal stock returns, Board Gender, Board Size